Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Οι Βεγγέρες της Ένωσης Ανδρίων


Όλα ξεκίνησαν από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που λόγω των περιορισμών δεν ήταν δυνατόν να γίνει διά ζώσης και έτσι για να μην χάσουμε την επαφή με τους συμπατριώτες μας έγινε διαδικτυακά. Η επιτυχία του εγχειρήματος και η θερμή αποδοχή του μας οδήγησε και σε επόμενες συναντήσεις με τα μέλη και τους φίλους της Άνδρου μέσω του διαδικτύου, έτσι αποφασίσαμε να το επαναλαμβάνουμε τακτικά προβάλλοντας θέματα και ανθρώπους του τόπου μας και δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα σε όσους μας παρακολουθούν να ενημερώνονται αλλά και να  επικοινωνούν. Κάτι σαν τις παλιές βεγγέρες που οι παλαιότεροι τις έζησαν και θυμούνται.


Η Ανδριώτικη Βεγγέρα ήταν το θέμα της επόμενης διαδικτυακής μας συνάντησης μέσω της πλατφόρμας Zoom,  που έγινε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου,  μια παλιά παράδοση που φέτος για πρώτη φορά εγγράφεται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί με την UNESCO, με βασικό ομιλητή τον Σπύρο Τσαούση που είχε τον συντονισμό της πετυχημένης πρωτοβουλίας.


Ακολούθησε η παρουσίαση του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου Ματθαίου Β. Μανσόλα ο οποίος μας έκανε μία γενική ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δραστήρια Αντιπρόεδρος κα Αθηνά Τσατσομοίρου  η οποία ανέλυσε με λεπτομέρειες το πως δραστηριοποιείται το Σωματείο, το έργο που προσφέρει για την διάσωση των αδέσποτων  ζώων καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Παρέμβαση έκανε και το μέλος του Δ.Σ. Μηνάς Γκούμας.

Η όλη εκδήλωση ήταν πολύ φιλική, και μιας και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας,  πέρασε τα όρια μίας τυπικής παρουσίασης και εξελίχθηκε σε μια συζήτηση με τους συμμετέχοντες να αισθάνονται ότι ήταν σε κάποιο σπίτι, όπως παλιά  σε μια παραδοσιακή βεγγέρα.


Ετσι μετά τις μέχρι τώρα πολύ επιτυχημένες διαδικτυακές βεγγέρες, η Ένωση Ανδρίων θα συνεχίσει σε τακτά διαστήματα τις διαδικτυακές συναντήσεις  με μία ευρεία θεματολογία,  με βασικό πάντα στόχο την ενημέρωση αλλά  και την ευχή να  γίνουμε όλοι μία παρέα για το κοινό όφελος του νησιού μας. 


Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για την ημερομηνία και το επόμενο θέμα.


Μείνετε συντονισμένοι!