Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Με επιτυχία η εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά


Με πολυπληθή παρουσία φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, έγινε η συνάντηση-συζήτηση με τους εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών. Μία εκδήλωση που οργανώθηκε από κοινού από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, την Ένωση Ανδρίων και την Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Ανδρίων κου Μιχάλη Καψαμπέλη στο βήμα ανέβηκαν η κα Λασκαρίνα Καρασταμάτη (ELETSON Corporation) και οι κκ Δημήτρης Στεφάνου (BRIGHT Navigation), Γιώργης Σύμπουρας (KARLOG Shipping) Βασίλης Μουγής (DORIC Shipbrokers). Τον συντονισμό της της συζήτησης είχε ο καθηγητής κ. Άγγελος Παντουβάκης.
Με γενικό θέμα τα μυστικά τους μύθους αλλά και τις αλήθειες της Ελληνικής Ναυτιλίας έγινε ένας γόνιμος και ανοιχτός διάλογος μεταξύ των φοιτητών και μελλοντικών στελεχών και των εκπροσώπων και ιδιοκτητών ναυτιλιακών εταιρειών. Ο στόχος για μια ελεύθερη, ζωντανή και δημιουργική κουβέντα επετεύχθη πλήρως. Πολλά και καίρια ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν από το ακροατήριο και απαντήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τους ομιλητές της βραδιάς σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας, συμβουλών και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών που σταδιακά θα προσελκύσει και άλλους εμπλεκόμενους και θα επιτρέψει την μετεξέλιξη του σε ένα mentoring forum ιδεών και ναυτιλιακής δημιουργίας, ενός περιγράμματος δημιουργικής σκέψης.
Στο ακροατήριο πέρα από τους φοιτητές, παρακάθησαν και συμμετείχαν στον διάλογο αρκετοί καθηγητές , πολλοί συμπατριώτες μας κυρίως από τον χώρο της ναυτιλίας καθώς και η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ανδρίων.