Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Εκδρομή στην Κάτω Ιταλία και τα ελληνόφωνα χωριά

 


Η Ένωση Ανδρίων, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Porto Andros, διοργανώνει επταήμερη εκδρομή στην Κάτω Ιταλία, από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου. Το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε γραφικά μέρη, όπως το Μπάρι, η Πομπηία, το Αμάλφι, το Ποζιτάνο, το Σαλέρνο, το Λέτσε, το Αλμπερομπέλο, καθώς και στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 700 ευρώ ανά άτομο και καλύπτει τα εισιτήρια πλοίων, τη μεταφορά στο λιμάνι, τη διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, πρωινό και δείπνο καθημερινά, ξεναγό, λιμενικά τέλη, φόρους και ασφάλειες. Λεπτομέρειες για τις παροχές θα βρείτε στο πρόγραμμα της εκδρομής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κυρίες Ευαγγελία Γαλανού (6972394440), Κατερίνα Δαγιάση (6945977632) ή την κα Άννα Στυλιανού από το Porto Andros (2282071222).

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, παρακαλείστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εγκαίρως για τον καλύτερο προγραμματισμό.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής



1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Πάτρα, όπου θα πάρουμε το πλοίο για Μπάρι. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας, απόπλους, διαν/ση εν πλω.


2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΣΑΛΕΡΝΟ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι και άμεση αναχώρηση για Πομπηία. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον ιστορικό χώρο της νεκρόπολης, που καταστράφηκε το 79 μ.Χ. από τη λάβα του Βεζούβιου, Η Πομπηία ήταν πόλη ανθηρή, με πληθυσμό 20.000-30.000 κατοίκους. Το 62 μ.Χ. έγινε ένας σφοδρότατος σεισμός, που συντάραξε την ωραία και πλούσια αυτή πόλη. Αλλά ο σεισμός αυτός δεν ήταν παρά το προμήνυμα για την ολοσχερή καταστροφή της. Πράγματι λίγα χρόνια αργότερα, στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα τεράστιο κύμα από στάχτη έθαψε τα πάντα, μέσα σε λίγες ώρες, την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη. Στην αρχή σηκώθηκε ένα φοβερό σύννεφο από στάχτη, η οποία σκέπασε την πόλη σε ύψος ενός μέτρου. Μόλις αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι της Πομπηίας τη θεομηνία, άρχισαν να τρέπονται σε φυγή, παίρνοντας ο καθένας ό,τι μπορούσε να προφτάσει τις συνταρακτικές εκείνες στιγμές. Πολλοί όμως άλλαξαν γνώμη και ξαναγύριζαν αλλά τους έπιανε παραλυσία από τον πανικό Ύστερα από το σύννεφο της στάχτης, κατέκλυσε την πόλη μία αφάνταστη καταιγίδα από ηφαιστειακά αναλήμματά και κίσσηρι (ελαφρόπετρα), που την σκέπασαν σε ύψος 3 και περισσότερα μέτρα, πάνω δε σ' αυτές επικάθησε νέο στρώμα από στάχτη και πέτρες, ώστε η σημερινή επίχωση φτάνει τα 6-7 μέτρα. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.000 άτομα τάφηκαν ζωντανά και πέθαναν έτσι από ασφυξία. Σχετική παραμονή και αναχώρηση για το όμορφo Σαλέρνο, όπου φθάνουμε αργά το απόγευμα. Δείπνο και διαν/ση.


3η ημέρα: ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ


Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια μαγευτική παραθαλάσσια διαδρομή κατά μήκος του κόλπου Αμαλφιτάνα, με καραβάκι για επίσκεψη στο κουκλίστικο ΠΟΖΙΤΑΝΟ. Βόλτα στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια. Επόμενος σταθμός μας, με το καραβάκι το μικροσκοπικό αλλά τόσο γραφικό ΑΜΑΛΦΙ, χτισμένο στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Η γραφική Πλατεία του St. Andrea, τα μικρά του σοκάκια με τα πολλά μαγαζάκια, η ωραία παραλία του θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και αγορές. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε και πάλι με πλοιάριο, στο Σαλέρνο. Δείπνο και διαν/ση.



4η ημέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ – ΛΕΤΣΕ


Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Λέτσε. Την πόλη την αποκαλούν « Αθήνα της Απουλίας» άφιξη στο Λέτσε μετά από όμορφη διαδρομή και γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Η πόρτα της Νάπολης, ο Καθεδρικός Ναός, ο στύλος με τον άγιο Ορόνζο, το Ρωμαικό αμφιθέατρο και βέβαια οι υπέροχοι πεζόδρομοι με τα κτίρια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής είναι αυτά που θα γνωρίσουμε στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επιλογές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και μια υπέροχη βραδιά μας περιμένει. Διαν/ση.


5η ημέρα: ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ


Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι αφιερωμένη στα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας. Πρωινή αναχώρηση για μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Οτράντο, την αρχαία Υδρούντα, θα επισκεφθούμε την Παναγία των Μαρτύρων με την Βυζαντινή αγιογράφηση με το μεγαλύτερο ψηφιδωτό δάπεδο της Ευρώπης , το δέντρο της Ζωής, και με την υπόγεια Στέρνα, αντίγραφο της στέρνας της Κωνσταντινούπολης με τις 68 κολόνες διαφορετικών ρυθμών, Ιωνικό, Δωρικό, Κορινθιακό Ρωμαικό, Βυζαντινό και Απουλιάνικο. Επόμενη στάση στο Καλημέρα και στο δημοτικό κήπο όπου θα δούμε τη στήλη από καθαρό αττικό μάρμαρο που προέρχεται από το Εθνικό Μουσείο της Αθήνας.  Είναι τοποθετημένη σε πέτρα του Σολέτο, όπου είναι χαραγμένο “ Ξένος δεν είσαι εδώ στο Καλημέρα”. Επίσης στην κεντρική πλατεία θα δούμε στο μητροπολιτικό ναό την εικόνα της Παναγίας Εγκύου. Στη συνέχεια πάμε στην Στερνατία όπου ο «Γιώργος» (Giorgio Filleri) πρόεδρος του συλλόγου ΧΩΡΑΜΑ (η χώρα μας) θα μας ξεναγήσει στα αξιοθέατα του χωριού, όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Τα χωριά αυτά είναι γεμάτα με το άρωμα και το χρώμα της Μεγάλης Ελλάδας. Η παράδοση είναι διάχυτη στους δρόμους και τους ευχάριστους ανθρώπους που θα συναντήσουμε στα γραφικά στενά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διαν/ση.



6η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΠΑΡΙ (πλοίο)

Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για Αλμπερομπέλο, μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή. Θα περπατήσουμε στην πόλη των τρούλων, με τα γραφικά σοκάκια. Ο οικισμός αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης τουριστών, χωρίς όμως να έχει χάσει την ομορφιά, την ιδιαιτερότητα και την ιστορική και πολιτιστική σημασία του. Το μέρος θυμίζει σκηνικό παιδικού παραμυθιού. Χωρισμένο από τον κεντρικό δρόμο σε δύο μεριές, το Αλμπερομπέλο έχει πάνω από 1.000 τρούλους. Από την μια μεριά του δρόμου, προς το Νότο, μικρά δρομάκια διασταυρώνονται μεταξύ των τρούλων, κάποιων αφημένων στη φθορά του χρόνου και κάποιων ανακαινισμένων σε μικρές αλλά σύγχρονες κατοικίες ή σε μαγαζάκια με αναμνηστικά είδη. Συνεχίζουμε για το Μπάρι το λιμάνι στον Ιταλικό Νότο, με τα μεσαιωνικά τείχη στην παλιά πόλη βυζαντινής προέλευσης, με πολλά ενδιαφέροντα κτίρια και βέβαια την Βασιλική του Αγίου Νικολάου, προστάτη των μικρών παιδιών, όπου η λειψανοθήκη του Αγίου που τα οστά του κλάπηκαν το 1087 από τα Μύρα της Μικράς Ασίας. Επίσκεψη και ευλαβικό προσκύνημα στο σκήνωμα του Αγίου. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο αργά το απόγευμα και απόπλους για Ελλάδα.


7η ημέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στη Πάτρα και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.



ΤΙΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ 700 ΕΥΡΩ


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:


  • Εισιτήρια πλοίων Πάτρα – Μπάρι  – Πάτρα  σε  4κλινες καμπίνες εσωτερικές

  • Πούλμαν Αθήνα με επιστροφή Αθήνα

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια

  • Πρόγευμα και δείπνο καθημερινά

  • Ξεναγός – Συνοδός του γραφείου

  • Λιμενικά Τέλη, Τοπικοί Δημοτικοί Φόροι, Είσοδοι Πόλεων, Φόρος Διαμονής

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Ταξιδιωτική ασφάλεια