Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Μουσική-κίνηση-λόγος



Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ανδρίων, την Τετάρτη 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Σινε Αυλή» στη Χώρα μια εκδήλωση που ξεχώρισε από τις συνηθισμένες καλοκαιρινές.

Η μουσικοπαιδαγωγός Μαρία Φιλιάνου παρουσίασε την ομιλία της με θέμα "Μουσική-κίνηση-λόγος: μια ολιστική παιδαγωγική πρόταση".


Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μουσικοπαιδαγωγική προσέγγιση του Carl Orff, η οποία συνδυάζει μουσική, κίνηση και λόγο για την ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως φωτογραφίες και βίντεο. 


Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, οι δάσκαλοι αξιοποιούν την πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας για να οργανώσουν τη διδασκαλία τους, αξιοποιώντας την έμφυτη τάση των παιδιών για παιχνίδι, εξερεύνηση και πειραματισμό.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, παίζοντας μουσικά όργανα (μικρά και μεγάλα κρουστά) και συχνά συνθέτοντας τα δικά τους μουσικά κομμάτια. Δημιουργούν μικρά οργανικά σύνολα και συνδυάζουν τη μουσική τους με χορό και τραγούδι, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.


Η εκδήλωση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και διδακτική, προσφέροντας στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.