Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Για τον Ηρακλή...


Με πολύ μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο Ηρακλής Δεδελετάκης δεν είναι πιά μαζί μας. 

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, γνωστός και αγαπητός σε όλους μας, έφυγε από κοντά μας. Και ξαφνικά η σκέψη μας φεύγει και πηγαίνει πίσω στην Άνδρο εκεί που γνωρίσαμε τον Ηρακλή, στους προσκόπους, στην Ένωση Ανδρίων, στη νεολαία της Άνδρου και σε όλους τους Ανδριώτες που έζησαν κοντά του. Ακόμη η σκέψη μας πηγαίνει στη σύζυγό του, την αγαπημένη του Μαρία Βούλγαρη-Δεδελετάκη, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ανδρίων, στο γιό του Μιχάλη, τη νύφη του Κάτια , στην εγγονή του, στους συγγενείς του.

Ο αείμνηστος Ηρακλής, με καταγωγή από την Ιεράπετρα Κρήτης, ήρθε στην Άνδρο και διορίστηκε στην Δ.Ο.Υ. Άνδρου ενώ συνταξιοδοτήθηκε από την Δ.Ο.Υ. Πλοίων. 

Άνθρωπος με ευαισθησίες όραμα και αγάπη για τους νέους επανίδρυσε το Σώμα Ναυτοπροσκόπων Άνδρου αλλά και την Εκκλησιαστική χορωδία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Αγαπητός της Ανδριακής νεολαίας δεν κουράστηκε να την συμβουλεύει και να την οδηγεί σε πνευματικούς και πατριωτικούς δρόμους.

Για τις υπηρεσίες του αλλά και την εν γένει προσφορά του στο νησί μας  τιμήθηκε στο παρελθόν από την Ένωση Ανδρίων  αλλά και από άλλους Ανδριακούς συλλόγους.


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…


Η Ένωσις Ανδρίων αντί στεφάνου θα καταθέσει το ποσόν των 100 ευρώ στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων.