Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Η Ένωσις Ανδρίων στο Κιλκίς και το χωριό Καμπάνη


 

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ανδρίων με επικεφαλής τον πρόεδρο της  Μιχάλη Καψαμπέλη  πραγματοποίησαν, το τετραήμερο 19-22 Ιουνίου, επίσκεψη  στο χωριό Καμπάνη του Κιλκίς  και παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωση της περιοχής κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων 1912-13. Εκεί όπου ο συμπατριώτης μας Συνταγματάρχης Αντώνιος Καμπάνης δεν δίστασε να δώσει τη ζωή του εμπνέοντας τους στρατιώτες του στην νίκη.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου η ημέρα περιελάμβανε Δοξολογία στην Μητρόπολη του Κιλκίς μετά την οποία ακολούθησε παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων, τρισάγιο στον λόφο των πεσόντων και επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο της περιοχής.
Το Σάββατο η δράσεις είχαν βάση το χωριό Καμπανης όπου έγινε το καθιερωμένο Τρισάγιο στη μνήμη του Ανδριώτη ήρωα και κατατέθηκαν στεφάνια στον ανδριάντα του.
Αμέσως μετά έγινε ιδιαίτερη τελετή όπου σαν επιστέγασμα των θερμών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, υπεγράφη  πρωτόκολλο αδελφοποίησης του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου "Καμπάνης" με την Ένωση Ανδρίων, ενώ ο χώρος όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Συνταγματάρχη Καμπάνη μετονομάσθηκε σε ‘Πάρκο Ανδριωτών”!

Παρών σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν και ο Δήμαρχος Άνδρου κος Θεοδόσης Σουσούδης, προσκεκλημένος του ομολόγου του Δημάρχου Κιλκίς.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα που θα μείνουν στην μνήμη και στην καρδιά μας, την περηφάνεια και τον πατριωτισμό των ανθρώπων που ζουν και φυλούν τα σύνορά μας αλλά και την υπέροχη ζεστή φιλοξενία τους.

Θα ξανάρθουμε σύντομα!