Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Εκδρομή στην λίμνη Δόξα και την Στυμφαλία



 Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου η Ένωσις Ανδρίων διοργανώνει εκδρομή στον Αρχαίο Φενεό, όπου και η λίμνη Δόξα, επίσκεψη στην παρακείμενη μονή  του Αγίου Γεωργίου Φενεού και την Στυμφαλία όπου και η ομώνυμη λίμνη της μυθολογίας.

Η τεχνητή λίμνη Δόξα μία κατά γενική ομολογία από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδος, βρίσκεται στον Αρχαίο Φενεό σε υψόμετρο 900 μέτρων. Η τοποθεσία της λίμνης ανάμεσα στην Ζήρεια και τον Χελμό  θυμίζει έντονα Αλπικό τοπίο, ενώ ιδιαιτέρου κάλλους είναι και το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης με μια λωρίδα γης να το ενώνει με την στεριά.


Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, κτίσμα του 17ου αιώνα με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες και χαρακτηριστικό οκτάπλευρο τρούλο, αλλά και καταπληκτική θέα στην πανέμορφη γύρω περιοχή. Το μοναστήρι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε και ως Κρυφό Σχολειό. 
Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς Στυμφαλία, όπου και θα γευματίσουμε σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής.


Η αναχώρηση για τους κατοίκους των βορείων προαστίων θα γίνει στις 08.00 από την Κηφισιά (πρώην τροχονόμος) ενώ γιά τους υπόλοιπους, στις 08.30 από το πρώην κτίριο Μποδοσάκη (Πλ. Συντάγματος). 

Η συμμετοχή κατ΄άτομο ανέρχεται στα 20 ευρώ πλέον το γεύμα. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της εκδρομής κα Μαρία Δεδελετάκη  στο 6938093504.