Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου Ενώσεως Ανδρίων - Μάιος/Ιούνιος 2011

  • Η Ε.Α. απέκτησε παρουσία στο Internet! Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: www.enosisandrion.gr.Εκεί θα αναρτώνται όλα τα νέα και οι ειδήσεις από την δράση της ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΝΔΡΙΩΝ.
  • Με απόφαση του Δ.Σ. και για την αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση των εργασιών του, απονεμήθηκαν στα λοιπά μέλη (κατ’ αλφαβητική σειρά) οι παρακάτω ιδιότητες:
1. Βαρθολομαίου Μαργαρίτα, Έφορος Πολιτισμού, Δημοσίων Σχέσεων και Αποδήμων Ανδριωτών
2. Καλλιβρούση-Καταλιακού Ευαγγελία Έφορός Τεκμηριώσεως και Εκδόσεων
3. Καψαμπέλης Μιχαήλ, Έφορος Νεολαίας
4. Κουρτέσης Γεώργιος, Έφορος Ναυτιλίας και Ναυτ. Εκπαιδεύσεων
5. Μπατής Νικόλαος, Έφορος Προγραμματισμού
  • Με απόφαση του Δ.Σ. ορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Εκδηλώσεων και της Επιτροπής Κοινωνικής Αντιλήψεως για τη νέα διοικητική Περίοδο 2011-2013. Τα νέα μέλη θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή και θα οριστεί ημερομηνία συγκεντρώσεως για ενημέρωση από τον Πρόεδρο.
  • Με μια πολύ ωραία εκδρομή στην Τζια –μια ακόμη στις πάντα ωραίες Κυκλάδες- έκλεισε και η φετινή περίοδος των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της «Ε.Α.». Με αφετηρία την έδρα της «Ε.Α.» στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην Τζια, που απέχει 18 μίλια από το Λαύριο και βρίσκεται στο μεσοστράτι Αττικής-Άνδρου. Η Γεν. Γραμματέας, Μαρία Βούλγαρη-Δεδελετάκη, μεταξύ άλλων, περιγράφει: «…. Η τύχη το έφερε και ο καιρός είχε τα κέφια του. Απολαύσαμε ένα θαυμάσιο ωριαίο ταξίδι και φτάσαμε στην Κέα, ένα νησάκι με αντιπροσωπευτική κυκλαδίτικη αισθητική στο φυσικό τοπίο και την τοπική αρχιτεκτονική. Πάλλευκο, πεντακάθαρο (μάταια ψάχναμε για ένα σκουπίδι!). Τα ατελείωτα σκαλάκια μας οδήγησαν στο ολοκαίνουριο πλούσιο Μουσείο της Λουρίδας- της πρωτεύουσας του νησιού. Εκπλαγήκαμε με τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, αντιπροσωπευτικά δείγματα αλλεπάλληλων πολιτισμών, που άκμασαν στο νησί. Το Δημαρχείο και το Σχολείο σχεδιασμένα από τον Τσίλερ, άριστα διατηρημένα και αξιοποιημένα. Τα χωριά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με απόλυτο σεβασμό και αρμονία στο περιβάλλον. Και οι πεντακάθαρες παραλίες,, που μας έκαναν να μελαγχολήσουμε από τη σιωπηλή σύγκριση στο δικό μας νησί. Καλό φαί, καλή παρέα, τραγούδι και ένας καφές με παγωτό στο αρχαίο λιμάνι της Κέας - την Κορησσία- το απόβραδο περιμένοντας το βαπόρι της επιστροφής. Ξεχάσαμε για λίγο τη δύσκολη καθημερινότητα, γαλήνεψε η ψυχή χωρίς όμως να μας κάνει να ξεχάσουμε κάποιους συνανθρώπους μας που συμβαίνει να έχουν περισσότερα προβλήματα από εμάς. Με τη συγκέντρωση ενός ελάχιστου ποσού, που έγινε με την αυθόρμητη πρωτοβουλία των κυριών που συμμετείχαν και οι οποίες ανέλαβαν να σταλεί ένα δέμα με είδη διατροφής για τα παιδιά της «Κιβωτού» του πατέρα Αντωνίου.
  • Το Δ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδρομής στην Άνδρο τον Ιούλιο-Αύγουστο καθώς επίσης και παιδικό πάρτυ στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου . Θα ακολουθήσει ενημέρωση στην Άνδρο τον Ιούλιο.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!